Beeball

BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kids van 4 tot en met 10 jaar. Een super opstap om te gaan baseballen of softballen voor de kleintjes. Door te spelen in kleinere teams met eenvoudige spelregels worden de kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Het spel vraagt weinig ruimte of speciale voorzieningen. Het kan uitstekend worden gespeeld op een willekeurig grasveld, plein of in de zaal. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop …..

BeeBall kenmerkt zich in het bijzonder doordat het spel door jongens en meisjes vanaf 4 jaar in kleine teams wordt gespeeld op een voor de spelertjes overzichtelijk veld. De kleine afmeting van het veld bevordert speelintensiteit. Geen statische houding maar dus volop activiteit.

Door het spelen van BeeBall raken de kids snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van baseball en softball eigen.

Officieel wordt BeeBall gespeeld met een soft-touch bal. Deze bal is zacht en bevordert daardoor de veiligheid en neemt mogelijke angst bij de deelnemers weg. Verder heeft de bal een afmeting van 8 inch (ter vergelijking; een baseball is 9 inch en een softbal 12 inch). Deze bal is ideaal voor de kleine hand en komt de motorische ontwikkeling ten goede. Speel je BeeBall buiten de vereniging, dan voldoet elke zachte bal.

BeeBall is bij de VBSL onderverdeeld in twee categorieën:
BeeBall Rookie League en BeeBall Major League.

Meer info in deze flyer